Hvilken brudekjole er jeg?

Brudekjolen giver et billede af hvem du er, og derfor kan det være svært at vælge. Men det er dig der skal komme gående op af gulvet med kjolen, og ikke din kjole der skal komme med dig. Når du får din brudekjole skræddersyet, er du selv med til at designe den, og vælge hvilke materialer den skal syes af.  Hvad enten du er en klassisk brud, vintage brud eller alternativ brud, findes der en kjole til dig.

Det er en god ide at lave lidt hjemmearbejde, og finde ud af hvad du er til. Hent gerne inspiration i kjoler du allerede har, og som får dig til at ligne en million. Det er vigtigt at du er tryg i din brudekjole, da du vil være "center of attention" på den store dag.

Er der forskel på brudekjolestil og brudekjolesilhuet?

Ja, det vil jeg bestemt mene. Groft sagt afspejler stilen personligheden og silhuetten kroppen. Stilen kan man vælge frit, men silhuetten laves med udgangspunkt i din figur.

Skitser lavet i samarbejde med Signe Borch

Brudekjole stil

Stilen kan være vintagebruden, den romantiske brud, boheme bruden, den klassiske brud eller den alternative brud. Og hvis du ikke vil kategoriseres, kan det også bare være dig som brud.

Stilen tager selvfølgelig først og fremmest udgangspunkt i din personlighed, men det er også godt at have bryllupsceremonien med i tankerne.

Her er et par faktorer som kan spille ind:

  1. Kirkebryllup eller Borgerlig vielse

  2. Kæmpe fest eller lille intim fejring

  3. Formel eller uformel

  4. Slotsbryllup eller Standfest

  5. Personlighed eller ingen personlighed (Undskyld, kunne ikke lade være...)

Et par gode og dårlige eksempler

  • En tungt broderet romantiskbrudekjole med langt slæb ville være lidt malplaceret til et strandbryllup, men ideel for et slotsbryllup

  • En kort brudekjole ville egne sig rigtig fint til et rådhusbryllup, da det som oftes ikke er lige så højtideligt som en kirkelig vielse

  • Det helt store flødeskumsskørt vil fylde lidt for meget i det lille intime bryllupsselskab, men blandt 100+ bryllupsgæster kan det understrege, hvem den kvindelige hovedrolleindehaver er

Når du får din brudekjole syet, er det overvejelser vi går igennem sammen -og så skal vi nok få de elementer du ønsker i din brudekjole, til at spille sammen med det bryllup I drømmer om.

Brudekjole Silhuet

Silhuetten er overordnet formen på kjolen, herunder udskæringer og volumener. 

Din figur spiller en stor rolle i udformingen af den brudekjole der klæder din krop bedst. Den klassiske brudekjoleform hvor barm, talje og hofte fremhæves, kan være en udfordring for nogle kropstyper. Men som udgangspunkt er den mest klædelige silhuet en timeglas-facon, og det er den vi efterstræber, når vi skal lave din brudekjole, brudebuksedragt, brudeblondebukser eller hvad der nu passer til dig. I udarbejdelsen af silhuetten kigger vi blandt andet på: halsudskæring, placering af sømme, ærmer og selvfølgelig skørtets form og længde.

Til bruden der ikke søger den klassiske timeglas-form er der også et væld af muligheder, men det afhænger af krop og personlighed, så den tager vi individuelt.

 

Buttom Line

Der er mange ting man skal tage stilling til, når den perfekte brudekjole skal laves, men når først vi er i gang, giver det som regel sig selv. Man er jo trods alt den man er - Det er ikke en ny personlighed vi skal finde. Vi vil fokuserer på  dig og de goder, du har fået af moder jord, og hvis der er lidt kritikpunkter, skal vi nok få dem camoufleret. Hvis du stadig er på bar bund i forhold til hvilken brudekjole der er dig, er der også råd for det; jeg laver en lille quiz (bare rolig, det er ikke svære spørgsmål!) og så får vi styr på, hvilken kjole der passer din krop og personlighed.